Bra att veta

Här har vi samlat praktisk information som kan vara bra att känna till inför besöket i Berättarladan.

Berättarladan

Årets föreställning i Berättarladan är Eddan i regi av Leif Stinnerbom. Berättarladan är belägen vid Rottneros Park c:a 5 km söder om Sunne. Parken och Berättarladan nås via Europaväg 45. Föreställningsdagar är det skyltat från 45:an.

Berättarladan är tillgänglighetsanpassad.

Läs mer om tillgänglighet
Läs mer om Berättarladan

Kläder efter väder

Berättarladans temperatur följer vädret. Är det väldigt varmt ute är det också väldigt varmt inne i ladan. Ta gärna med dig en flaska vatten. Är det kallt och regnigt blir det i ladan å andra sidan överraskande kyligt. Därför rekommenderar vi att man tar med sig en extra tröja de dagar som vädret inte är så bra.

Restaurang och café

Det finns möjlighet att förbeställa mat till föreställningens paus. Maten serveras i Berättarladans restaurang. Vi erbjuder en kombi-biljett där både mat och teater ingår. Maten bokar du i samband med ditt biljettinköp här. Du kan även boka din biljett via Tickster eller ringa Ticksters kundtjänst 0771 – 477 070. Maten serveras i den 50 minuter långa pausen.

I Berättarladan finns även ett café som öppnar en timme innan föreställningen och håller öppet under pausen. Här kan man köpa bakverk och smörgåsar samt kaffe/te och öl/ vin.

Läs mer om årets matmeny här

Kostymutställning

I kostymutställningen visas ett hundratal av Inger Hallström Stinnerboms kostymer från teaterns Selma Lagerlöf-uppsättningar.

Läs mer om kostymer

Handikappingång

Raderna 1-8 kan nås via handikappingång. Ingången ligger till vänster om huvudingången. Personal släpper in samtidigt som övrigt publikinsläpp.

Hörselslinga

Hörselslinga finns installerad för hela lokalen. Vi har dock märkt att den fungerar bäst från rad 4 och uppåt i salongen.

Rottneros Park

Berättarladan ligger alldeles intill Rottneros Park. Herrgården i parken är förebilden till Ekeby i Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och det var också så hela idén med parken började: man ville utforma ett Rottneros som kunde matcha sagans Ekeby.

Resultatet blev en unik skulpturpark med formella parkrum, sköna naturparker och nyskapande trädgårdsformgivning i en spännande kombination. En plats full av skrönor och historier, drömmar och visioner som längtar efter att berättas.

Övrigt i Sunne

För turistinformation hänvisar vi till hemsidan Sagolika Sunne: www.sagolikasunne.se

Turistinformationen Sunne InfoPoint har öppet året om. Öppettider är måndag-onsdag samt fredag klockan 10:00 – 18:00, torsdag 10:00 – 19:00 och lördag 10:00 – 14:00. Sunne InfoPoint ligger i biblioteket på Storgatan 39 och har telefonnummer 0565 – 164 00 samt e-post turist@sunne.se

Vad gäller allmän information om Sunne kommun så hänvisar vi till Sunne kommuns hemsida www.sunne.se