Anna Svärd

Anna Svärd

Efter Selma Lagerlöfs roman i regi av Leif Stinnerbom
med originalmusik av Magnus Stinnerbom

I den tredje delen av Löwensköldscykeln, Anna Svärd, tar Selma Lagerlöf en gruvlig hämnd på patriarkatet och dess enögda maktutövande, och det med skrattet och humorn som vapen. Det ligger ett löjets skimmer över prästen Karl-Arturs kompromisslösa sätt att följa det han upplever som sitt öde: att som Guds utvalde utföra det andliga uppdrag han tycker sig ha fått. Det är intrigmakerskan Thea Sundler som drar ner Karl-Artur till botten och hans förra fästmö Charlotte Löwensköld kan bara betrakta spelet på avstånd. Istället är det Anna Svärd, gårdfarihandlerskan, som i den lilla gråa stugan får ta upp kampen mot Thea. Det blir en bitter strid mellan dessa två kvinnor, där mannen till slut reduceras till ett bihang.

”Selma Lagerlöf är verkligen en storslagen berättare som ständigt överraskar oss, får oss att förundras, häpna och förskräckas.”
Leif Stinnerbom, regissör

PREMIÄR 23:e JUNI 2018 – föreställningen spelas hela sommaren fram till och med 9:e september.

Medverkande utanför scenen

Dramatisering & regi | Leif Stinnerbom
Kompositör & musikansvarig | Magnus Stinnerbom
Koreografi | Jimmy Meurling
Scenografi | Bo Jonzon
Kostym | Inger Hallström Stinnerbom
Maskör | Evalena Jönsson Lunde
Dramaturg | Susanne Marko
Ljusdesign | Daniel Kullman
Ljuddesign | Hans ”Surte” Norin

Biljetter

Biljetter till föreställningen kan bokas via ticketmaster.se eller genom Scalateatern, tel: 054-19 00 80.

Det går även att boka biljett med mat. Maten serveras under pausen i Berättarladans restaurang.

Meny – Älgfärsbiff med skrädhavresallad, serveras med blomkålspuré och lingonvinaigrette.

Vegetariskt alternativ – Svamp- och valnötsbiff med skrädhavresallad, serveras med blomkålspuré och lingonvinaigrette.

Öl och vin finns till försäljning.

Behöver du boende under din vistelse i Sunne? Här hittar du boenden som erbjuder teaterpaket.

Köp biljett

Bildgalleri

Daniel Lindman Agorander som Karl-Artur Ekenstedt. Foto: Håkan Larsson. Bilderna är fria att använda vid angivande av fotograf samt föreställningsnamn. Margit Myhr som Anna Svärd och Hanna Kulle som Thea Sundler. Foto: Håkan Larsson. Bilderna är fria att använda vid angivande av fotograf samt föreställningsnamn. Hanna Kulle som Thea Sundler. Foto: Håkan Larsson. Bilderna är fria att använda vid angivande av fotograf samt föreställningsnamn. Daniel Lindman Agorander som Karl-Artur Ekenstedt och Margit Myhr som Anna Svärd. Foto: Håkan Larsson. Bilderna är fria att använda vid angivande av fotograf samt föreställningsnamn. Margit Myhr som Anna Svärd och Daniel Lindman Agorander som Karl-Artur Ekenstedt. Foto: Håkan Larsson. Bilderna är fria att använda vid angivande av fotograf samt föreställningsnamn. Hanna Kulle som Thea Sundler. Foto: Håkan Larsson. Bilderna är fria att använda vid angivande av fotograf samt föreställningsnamn.


Dela