Skip to Content

Unga Västanå

Aktuellt

Mio, min Mio

Unga Västanås stora satsning i år är en familjeföreställning ”Mio min Mio” efter Astrid Lindgren i regi av Jakob Hultcrantz Hansson. Föreställningen spelas på Loftet i Berättarladan från och med den 19 augusti. Läs mer här

Sommarkurs i drama, dans och teater

Unga Västanå har sommarkurs i drama, dans och teater den 2/8-6/8 för teaterintresserade barn 10-12 år. Vi arbetar med Västanå Teaters form där berättande, folklig dans och musik är centrala element, och avslutar kursen med ett uppspel för familj och vänner söndagen den 6/8. Sista anmälningsdag 9 juni.
Läs mer och anmäl dig här

Ungdomskurs i teater, berättande och folklig dans

Kursen pågår 8-12 augusti på Vägsjöfors Herrgård, norr om Torsby i Värmland, och riktar sig till dig som är 10-20 år. Under kursen kommer deltagarna att arbeta fram en föreställning där musik, dans och teater sys ihop till en helhet. Sista anmälningsdag 20 juni. Läs mer och anmäl dig här

Om Unga Västanå

Unga Västanå är Västanå Teaters barn- och ungdomsverksamhet. Vi startade upp hösten 2015, med förhoppning om att kunna bedriva teaterkurser i Västanås regi under många år framöver, under det vi kallar Västanå Folk. Vi erbjuder gruppverksamhet för barn och ungdomar från 8 år.

Undervisningen blandar teori och praktik, anpassat efter ålder och nivå och vi jobbar mycket med improvisations- och dramaövningar. Berättande, folklig dans och musik är centrala element i Unga Västanås undervisning.

Unga Västanå kommer även att ha en årlig föreställningsverksamhet där barn och unga står på scenen med hjälp av professionell regissör, scenograf, kostymör, kompositör, musiker samt produktionsansvariga.

Vill du anmäla dig till våra kurser? Gör anmälan här

Hitta hit

Västanå Teater Brårud
Teaterns kontor och replokaler ligger strax utanför centrala Sunne på industriområdet Brårud. Adressen är Sundgatan 13, 686 33 Sunne.


Unga Västanås verksamhet stöds av Allmänna Arvsfonden under perioden maj 2016 –  maj 2019.

Logotyp Arvsfonden