Unga Västanå

 Aktuellt

Sommarkurs och sommarläger

Nu när dagarna blivit lite ljusare så är det många som börjar planera sin sommar. Vi kommer att arrangera en sommarkurs för teaterintresserade barn, 10-15 år, samt ett sommarläger för dig som är 10-20 år. Läs mer här

Om Unga Västanå

Unga Västanå är Västanå Teaters barn- och ungdomsverksamhet. Vi erbjuder både kurs- och föreställningsverksamhet för barn och ungdomar från 8 år.

Undervisningen blandar teori och praktik, anpassat efter ålder och nivå och vi jobbar mycket med improvisations- och dramaövningar. Precis som Västanå Teater har Unga Västanå också fokus på berättande, folklig dans och musik.

Sommarens (2017) Unga Västanå-föreställning Mio, min Mio spelades för ca 2 000 barn, unga och vuxna. Sexton barn och unga medverkade i produktionen tillsammans med bl a fyra professionella musiker, regissör, scenograf, kostymör, kompositör, ljusdesigner, ljudtekniker, maskör och produktionsansvariga.

I början av 2019 kommer Strömstadsresan, ur Selma Lagerlöfs självbiografiska bok Mårbacka, att sättas upp.

Unga Västanå har sin ordinarie kursverksamhet i Sunne men vi har spännande projekt och samarbeten även med andra värmländska kommuner och ser gärna att fler barn i hela Värmland ska kunna ta del av vår verksamhet. Vi jobbar även med Skapande skola-projekt och erbjuder pedagogiska paket

Läs mer om våra Skapande skola-projekt och pedagogiska paket här.

Vill du anmäla dig till våra kurser? Gör anmälan här

Vill du veta mer om Unga Västanås verksamhet eller är intresserad av ett samarbete eller Skapande skola-projekt? Kontakta marjo@vastanateater.se, 070-795 40 60.

Hitta hit

Västanå Teater Brårud
Teaterns kontor och replokaler ligger strax utanför centrala Sunne på industriområdet Brårud. Adressen är Sundgatan 13, 686 33 Sunne.


Unga Västanås verksamhet stöds av Allmänna Arvsfonden under perioden maj 2016 –  maj 2019.

Logotyp Arvsfonden