Unga Västanå

 Aktuellt

Paradisfågeln

Nu är biljetterna till Unga Västanås nästa produktion Paradisfågeln släppta. Premiär den 6 januari 2019. Läs mer om föreställningen och köp biljetter här.

Unga Västanå tilldelas Karin Söderstipendiet

Vi är glada och tacksamma över att Unga Västanå får ta emot Karin Söderstipendiet av Selma Lagerlöf-sällskapet i år. Motiveringen lyder:

Genom sin verksamhet i Sunne och samarbeten med andra kommuner i Värmland, inte minst i skolsammanhang, levandegör och aktualiserar Unga Västanå den värmländska berättandetraditionen för en yngre publik. Därigenom håller de traditionen levande, och skapar en grogrund för framtida berättelser. 

Läs mer här

 

Om Unga Västanå

Unga Västanå är Västanå Teaters barn- och ungdomsverksamhet. Vi erbjuder både kurs- och föreställningsverksamhet för barn och ungdomar från 8 år.

Undervisningen blandar teori och praktik, anpassat efter ålder och nivå och vi jobbar mycket med improvisations- och dramaövningar. Precis som Västanå Teater har Unga Västanå också fokus på berättande, folklig dans och musik.

Unga Västanås föreställning Mio, min Mio spelades för ca 2 000 barn, unga och vuxna under sommaren 2017. Sexton barn och unga medverkade i produktionen tillsammans med professionella musiker, regissör, scenograf, kostymör, kompositör, ljusdesigner, ljudtekniker, maskör och produktionsansvariga.

I början av 2019 kommer Paradisfågeln, ur Selma Lagerlöfs självbiografiska bok Mårbacka, att sättas upp. 10 barn och unga kommer att medverka i den och Leif Stinnerbom kommer att regissera. Premiär den 6 januari.

Unga Västanå har sin ordinarie kursverksamhet i Sunne men vi har spännande projekt och samarbeten även med andra värmländska kommuner och ser gärna att fler barn i hela Värmland ska kunna ta del av vår verksamhet. Vi jobbar även med Skapande skola-projekt och erbjuder pedagogiska paket

Läs mer om våra Skapande skola-projekt och pedagogiska paket här.

Vill du anmäla dig till våra kurser? Gör anmälan här

Vill du veta mer om Unga Västanås verksamhet eller är intresserad av ett samarbete eller Skapande skola-projekt? Kontakta marjo@vastanateater.se, 070-795 40 60.

Hitta hit

Västanå Teater Brårud
Teaterns kontor och replokaler ligger strax utanför centrala Sunne på industriområdet Brårud. Adressen är Sundgatan 13, 686 33 Sunne.


Unga Västanås verksamhet stöds av Allmänna Arvsfonden under perioden maj 2016 –  maj 2019.

Logotyp Arvsfonden