Körkarlen

Kära Publik!

Det är med mycket stor sorg som vi idag (8 april 2020) har tagit beslutet att skjuta på vår uppsättning av Körkarlen till sommaren 2021. Ett beslut fattat av omsorg för vår publik, våra anställda och för vår teaters framtid.

Oron och osäkerheten i dessa märkliga tider är stor och den närmaste framtiden omöjlig att förutse och navigera i. Men vad vi vet är att det kommer en tid efter detta och vi längtar efter att återigen få öppna Berättarladan för publik.

Körkarlen 2021 kommer att bli något alldeles extra. Arbetet med scenografi och kostym pågår, manuset är skrivet, musiken komponeras och skådespelare och musiker arbetar med sina uppgifter. Men om vi inte kommer att ha möjlighet att möta er, kära publik, i sommar så finns inget annat val än att skjuta upp allt till nästa år.

Biljetterna till nästa sommar släpps upp till försäljning redan vecka 16!

Och alla ni som redan köpt biljetter till i sommar kommer att bokas om automatiskt till motsvarande dag nästa år. Har du t ex bokat onsdag i spelvecka 1 så bokas ni om till onsdag i spelvecka 1 även 2021. Självklart kommer ni att kunna ändra dessa datum. Vi kommer inom kort kontakta er alla via mail med praktisk information.

VARMT VÄLKOMNA SOMMAREN 2021!

Leif Stinnerbom
Teaterchef och regissör

Handlingen

Körkarlen är en roman från 1912 av den svenska författaren Selma Lagerlöf. Romanen handlar om en kvinna som ligger på sin dödsbädd och ber om att få träffa David Holm och ingen kan förstå varför hon vill träffa honom.  Körkarlen är en historia på gränsen mellan en myt och en spökhistoria, den skapades i en tid då tuberkulos var den rådande pandemin. Samtidigt är det också en oerhört jordnära socialrealistisk skildring av den tid romanen utspelar sig i. Selma Lagerlöf är en mästare på komplexa personporträtt och karaktärerna i Körkarlen är inget undantag.

Manus och regi: Leif Stinnerbom.
Originalmusik komponeras av Magnus Stinnerbom och Inger Hallström Stinnerbom står för kostym.

PREMIÄR i Berättarladan på midsommardagen 2021.

Streama Eddan från 2019

Se hela föreställningen från sommaren 2019 via Riksteaterns hemsida. Du kan streama föreställningen här.
I samarbete med Riksteatern och Folkets hus och parker

Biljetter & spelschema

Vuxna 450 kronor (med mat 600 kr).

Barn upp t.o.m 15 år 365 kr (med mat 515 kr).

Inga bokningsavgifter tillkommer.

Grupper bokas via Tickster,  0771-477 070.

Skolgrupper bokas via biljett@vastanateater.se

Skolföreställning 9/9 kl 12.

Spelschema Körkarlen 2021

 

Köp biljett

Övrigt

Teater & mat
Boka biljett med mat och ät under pausen i vår mysiga matsal. Maten specialkomponeras till årets föreställning och blir en del av helhetsupplevelsen. Kulinarika Mat & Vingård i Västra Ämtervik står bakom meny och tillagning.

Mer information om maten kommer senare.

Teater & boende
Behöver du boende under din vistelse i Sunne? Här hittar du boenden som erbjuder teaterpaket.

Vill du överraska din vän med en teaterupplevelse?
Här kan du köpa ett presentkort.

 


Dela