Körkarlen

Körkarlen är en roman från 1912 av den svenska författaren Selma Lagerlöf. Romanen handlar om en kvinna som ligger på sin dödsbädd och ber om att få träffa David Holm och ingen kan förstå varför hon vill träffa honom.  Körkarlen är en historia på gränsen mellan en myt och en spökhistoria, den skapades i en tid då tuberkulos var den rådande pandemin. Samtidigt är det också en oerhört jordnära socialrealistisk skildring av den tid romanen utspelar sig i. Selma Lagerlöf är en mästare på komplexa personporträtt och karaktärerna i Körkarlen är inget undantag.

Manus och regi: Leif Stinnerbom.
Originalmusik komponeras av Magnus Stinnerbom och Inger Hallström Stinnerbom står för kostym.

PREMIÄR i Berättarladan på midsommardagen 2021.

Viktigt information gällande biljetter

I dagsläget tror och hoppas vi på att kunna öppna Berättarladan för publik denna sommar – dock för mindre publik än vanligtvis. Vi har begränsat antal biljetter till 250 per föreställning (istället för 500) vilket gör att platserna går åt snabbt. Köp din biljett i god tid för att säkra din plats till sommaren 2021. Biljetter köper du via tickster.com.

Skulle vi behöva dra ner antalet platser per föreställning ytterligare från de 250 så kommer vi eller Tickster kontakta alla de som ändringarna berör. Skulle vi inte kunna spela alls under denna sommar pga pandemin så kommer vi i så fall betala tillbaka era biljetter. Håll gärna koll på vår hemsida och/eller Facebooksida och läs noga igenom mejlen som kommer från Tickster eller från oss. Det kan finnas viktig information gällande just dina biljetter.

Du som köpt biljetter till Körkarlen som skulle ha spelats redan sommaren 2020 men som blev uppskjuten till sommaren 2021 har tidigare fått information via mejl både från Tickster och från oss på Västanå Teater om vad som gäller dina biljetter inför sommaren 2021. Kontrollera att du fått reda på vilket datum och vilken tid gäller för dig under denna sommar. Har du några frågor gällande dina biljetter är du välkommen att kontakta Tickster; 0771-477 070 eller support@tickster.com

I väntan på Körkarlen

Se vår konsertföreställning ”I väntan på Körkarlen” för att bland annat ta del av musiken, komponerad av Magnus Stinnerbom, som kommer att vara med i uppsättningen under sommaren 2021.

Biljetter & spelschema

Vuxna 450 kronor (med mat 600 kr).

Barn upp t.o.m 15 år 365 kr (med mat 515 kr).

Inga bokningsavgifter tillkommer.

Grupper bokas via Tickster,  0771-477 070.

Skolgrupper bokas via biljett@vastanateater.se

Skolföreställning 9/9 kl 12.

Spelschema Körkarlen 2021

 

Köp biljett

Övrigt

Teater & mat
Boka biljett med mat och ät under pausen i vår mysiga matsal. Maten specialkomponeras till årets föreställning och blir en del av helhetsupplevelsen. Kulinarika Mat & Vingård i Västra Ämtervik står bakom meny och tillagning.

Mer information om maten kommer senare.

Teater & boende
Behöver du boende under din vistelse i Sunne? Här hittar du boenden som erbjuder teaterpaket.

Vill du överraska din vän med en teaterupplevelse?
Här kan du köpa ett presentkort.

 


Dela