Unga Västanå söker skådespelare

Unga Västanå söker barn och ungdomar till familjeföreställningen ”Mio, min Mio”, och bjuder in till en workshop lördagen den 21/1 kl 12-16.

Unga Västanås nästa stora produktion är en familjeföreställning som spelas i Berättarladan från den 19 augusti till den 2 september med totalt 9 föreställningar (både skolföreställningar och offentliga). Vi kommer att sätta upp Astrid Lindgrens ”Mio, min Mio”, och föreställningen regisseras av Jakob Hultcrantz Hansson.
 
Vi kommer att repetera från mitten av februari till maj 1-2 gånger i veckan. Under juni har vi ett uppehåll på några veckor och fortsätter repetera i slutet av juni tills premiären i augusti ca 3 dagar i veckan. Utöver detta kommer vi även ha 3 rephelger under våren.
 
Vi söker nu barn och unga (8-16 år) som kan vara med som skådespelare i ”Mio, min Mio”. Det kommer att finnas både stora och lite mindre roller. Vi kommer att hålla en workshop lördagen den 21/1 kl 12-16 i Västanå Teaters lokaler på Brårud, Sundgatan 13 i Sunne.
 
Är du intresserad av att vara med på workshopen sker anmälan till Unga Västanås projektledare Marjo Fjällsby, marjo@vastanateater.se eller 070-795 40 60.
 
Är du intresserad av att få möjligheten att vara med i ”Mio, min Mio” men kan inte vara med den 21/1, hör av dig till Marjo så kan vi ordna en annan träff.
 
Under workshopsdagen jobbar vi i grupp med lekar och olika teaterövningar i ledning av Jakob Hultcrantz Hansson. Du behöver inte förbereda dig på något sätt. Tanken är att Jakob ska lära känna alla medverkande för att sedan kunna välja ut de barn och unga som blir aktuella för föreställningen.

Aktuellt

image description image description image description image description

Delar av musiken i Västanå Jul finns på en CD

2020-11-29

Delar av musiken i Västanå Jul finns på CD’n A light in the Dark. En fin julklapp till en vän eller till dig själv! Beställ senast den 16/12 för att hinna få skivan före jul.

Beställ CD-skivan

image description image description image description image description

Årets Västanå Jul blir digital!

2020-11-11

För andra året i rad sprider vi julstämning i form av konsertföreställningen Västanå Jul. Pga den rådande pandemin spelas föreställningen inte för publik i Berättarladan utan streamas via vår Facebooksida och Youtube på första advent kl 16. Musiken tillsammans med berättelser ur Selma Lagerlöfs Gösta Berlings Saga skapar en stämningsfull helhet som får oss att börja […]

Läs mer

image description image description image description image description

Sista chansen att se Eddan!

2020-09-17

Filmatiseringen av Eddan finns tillgänglig för streaming via Riksteatern play enbart två veckor till fram t.o.m 30 september. Eddan i en scenversion av dramatikern Jon Fosse och i regi av Leif Stinnerbom spelades i Berättarladan under sommaren 2019.

Se Eddan!

image description image description image description image description

Teaterns musik spelas i Berwaldhallen

2020-08-29

Ett urval av Magnus Stinnerboms kompositioner som han skapat åt Västanå Teater kommer att lyftas fram under en konsert i Berwaldhallen i Stockholm. Han och teaterns kapellmästare/musiker Sophia Stinnerbom samt kontrabasisten Sébastien Dubé ger en konsert tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester under ledning av dirigenten Hans Ek. Konserten genomfördes utan publik och sändes i P2 och […]

Läs mer »